Hondensportvereniging 'De Doordouwers'

Het doel van HSV 'De Doordouwers' is om mens en hond zo goed mogelijk te begeleiden.
Stuur een bericht naar Hondensportvereniging 'De Doordouwers'

Hondensportvereniging 'De Doordouwers'

Hanebuert 9
8406AS Tijnje
Vandaag open
Toon week

Welkom bij Hondensportvereniging 'De Doordouwers'

Doel

Het doel van HSV 'De Doordouwers' is om mens en hond zo goed mogelijk te begeleiden, zodat de honden zich goed aanpassen aan onze maatschappij. Wij streven naar een zo laag mogelijke contributie, zodat een cursus voor iedereen betaalbaar is en blijft. Deze doelstelling kan uitsluitend worden gehaald door de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers.

Bij HSV 'De Doordouwers' wordt er uitsluitend getraind met de 'positieve trainingsmethode'. Dit houdt in het kort in dat we het positieve gedrag belonen, en ongewenst gedrag negeren.

 

Boze Baas

Een hond mag met ongewenst gedrag geen succes hebben, en een boze baas is natuurlijk óók aandacht! Deze fase is belangrijk in het leven van een hond, maar vraagt van een eigenaar vaak heel veel inzet en geduld. Hierbij wordt dikwijls gebruik gemaakt van de clickermethode.

Slipkettingen zijn bij ons absoluut níet toegestaan! Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van een riem met halsband of tuigje, géén riem met 'oprolfunctie'.

Vooral bij de puppycursus en de cursus sociale huishond wordt er veel aandacht besteed aan de theorie. De theorie wordt gegeven door de instructeurs. Het praktische gedeelte wordt gegeven door de enthousiaste, gediplomeerde trainer(s).

 

Hulphond

Sinds enkele jaren is het mogelijk voor mensen met een beperking in het geestelijke spectrum - hierbij kunt u denken aan ADHD, ADD, PDD-NOS, autisme - om bij onze club hun eigen 'hulphond' op te leiden. Tot nu toe zijn daar zeer goede resultaten mee geboekt. Ook is er een therapiehond aanwezig, waarmee mensen een les kunnen volgen of bijvoorbeeld kunnen wandelen.