Schoenmakerij Mister Minit Hoog Catharijne, Utrecht

De schoenmaker om de hoek
Stuur een bericht naar Schoenmakerij Mister Minit Hoog Catharijne

Schoenmakerij Mister Minit Hoog Catharijne

Radboudkwartier 24
3511CM Utrecht
Menu

Welkom bij Schoenmakerij Mister Minit Hoog Catharijne

De oprichting van MISTER MINIT

Het verhaal van MISTER MINIT neemt een start in 1957 in Brussel.

Het is het tijdperk van de naaldhak die door de meeste vrouwen gedragen wordt. De vrouwen die hun naaldhakken breken op de kasseistraten van Brussel zijn talrijk. De heer Donald Hillsdon Ryan, wier echtgenote hetzelfde ongemak overkwam, is uitermate verbaasd wanneer hij verneemt dat herstelling bij een schoenmaker minstens 10 dagen in beslag zou nemen. De conclusie was vanzelfsprekend : er was nood aan een snelle en doeltreffende dienstverlening voor schoenherstelling.

 

 

Mr D. Hillsdon Ryan, medestichter van Mister MINIT

 

Op 4 juli 1957 opent de heer Ryan, samen met zijn zakenpartner, de heer Donald W. Philips, de eerste hakkenbar “Talon Minute” in de Au Bon Marché in de Nieuwstraat in Brussel.

 

De eerste hakkenbar groeit uit tot een succes. Andere openingen in België volgen, steeds met enthousiaste klanten tot gevolg.

Gesterkt door dit succes, ontwikkelt MISTER MINIT zich in Frankrijk en in Zwitserland in 1958, in Duitsland in 1959, in Finland in 1962, in Spanje in 1966, in Nederland in 1972, in Tsjechië, Estland en Portugal in 1996. In 2001 opent MISTER MINIT zijn eerste winkel in Polen.

Vandaag telt MISTER MINIT bijna 1100 winkels in Europa, waarvan 245 in franchise.

De geboorte van het merk MISTER MINIT

Teneinde een identiteit aan het concept te geven, wordt de merknaam MISTER MINIT aangenomen in 1965. Voortaan heten de Talon Minute boetieks MISTER MINIT, vertegenwoordigd door een personage "Fred" die de nabijheid en het onthaal symboliseert. Hij is nog steeds aanwezig in enkele landen.

 

Nieuwe diensten in de loop der jaren

Gedurende de jaren 60 breidt MISTER MINIT zijn dienstengamma uit met sleutelduplicatieslijpen en gravure, bovenop de dienst schoenherstelling.

In de loop van de jaren 70 wordt het gamma nog verder uitgebreid met stempels en gepersonaliseerde gravureDrukwerk en foto-ontwikkeling vullen het gamma diensten aan gedurende de jaren 80.

Eind jaren 90 vervoegen vervangen van batterijen en uurwerkbandjes het palet van aangeboden prestaties.

Vanaf de jaren 2000 stuurt MISTER MINIT zijn diensten bij en past zich aan aan een markt die technologisch geworden is. Op het gebied van sleutels, bieden onze boetieks de duplicatie van afstandsbedieningen aan, sleutels met elektronische chipsveiligheidssleutels, evenals de herstelling en de vervanging van sleutelhoofden voor autosleutels. Dankzij onze centrale werkplaats, kunnen wij onze klanten een dienst aanbieden die schoenen herstelt en renoveert, evenals prestigieuze kleine lederwaren. Meer recent bieden wij de dienst waterdicht maken aan, gelinkt aan het vervangen van uurwerkbatterijen. Onze klanten kunnen ook gebruik maken van de dienst herstelling van smartphones in bepaalde boetieks. Deze dienst breidt zich steeds meer uit over ons netwerk.

Wij onderzoeken en breiden ons gamma diensten regelmatig uit, opdat onze klanten op dezelfde locatie een oplossing vinden voor al hun dagelijkse behoeften.

De evolutie van het concept MISTER MINIT

 • In 1970

 

 

  

 

 • In 2000

 

 

 • In 2010

 

De oprichting van MONTRE Service

Het merk MONTRE Service wordt in 1966 opgericht in Frankrijk en telt 55 boetieks in Frankrijk, 2 in België en 3 in Duitsland.

Onze MONTRE Service winkels zijn gespecialiseerd in het herstellen van uurwerken. Onze horlogemakers voeren verregaande gespecialiseerde herstellingen uit aan alle types uurwerken en klokken. De vervanging van batterijen en horlogebandjes, evenals de herstelling van juwelen vullen de diensten aan die wij aanbieden.

Het principe is hetzelfde als voor MISTER MINIT : een dichtbijgelegen snelle kwaliteitsdienst aanbieden.

 

 De productie-afdeling en het Europees distributiecentrum

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om onze klanten een betere dienstverlening te kunnen bieden, heeft de MINIT Groep zijn eigen productie-eenheid voor zolen en hakken opgericht in 1971, evenals een Europees distributiecentrum in 1999. Deze eenheden zijn gevestigd in België dichtbij Brussel. Er zijn 78 personeelsleden tewerkgesteld. Al onze boetieks worden van hieruit bevoorraad. 

Enkele cijfers :

 

 • 14.000 referenties zijn er opgeslagen
 • Elke week worden 22.000 orderlijnen behandeld en verstuurd naar onze boetieks
 • 5 miljoen paren zolen en hakken worden jaarlijks geproduceerd
 • 15.000 schoenherstellingen voor de duurdere prijsklasse worden jaarlijks uitgevoerd in onze centrale werkplaats
 • 7.750 sleutelreferenties zijn op vraag beschikbaar
 • 50.000 bijzondere bestellingen voor drukwerk, stempels en gravure worden jaarlijks behandeld in onze centrale werkplaats

 

 

 • Openingstijden:
 • Algemeen:
 • Service:
 • Prijs/kwaliteit:
2

Slecht service. Ik wilde er wat kopen en kon niet cash betalen. Maakt de werkgever er het dubbele bedrag van omdat ik moet pinnen. Nou heb dit nog nooit meegemaakt!
+0
Geplaatst op: 07-07-2016 14:40
Powered by Places Websites
 • Algemeen:
 • Service:
 • Prijs/kwaliteit:
9,3

.
+0
Geplaatst op: 03-05-2016 08:50
Powered by Telefoonboek
 • Algemeen:
 • Service:
 • Prijs/kwaliteit:
10

Super service; snel en vriendelijk. Heel tevreden over.
+0
Geplaatst op: 30-04-2016 17:30
Powered by Telefoonboek