Tegelzet Bedrijf Bours

Olmstraat 23
6101BS Echt
Geef beoordeling
3 Aantal beoordelingen:
Gemiddelde beoordelingen
8,0 Totaal
  • Algemeen:
  • Service:
  • Prijs/kwaliteit:
10

Ongeveer een jaar geleden zijn Tbb Tegelzetbedrijf Bours van André Bours en installatie bedrijf CSI van Ceriel Smeets een offerte voor ons komen maken om onze badkamer te verbouwen. Nadat we tot overeenstemming waren gekomen stuurde André ons naar Tegeldeal in Baexem had gestuurd om eens te kijken of we hier konden slagen voor het benodigde materiaal ( wat bijzonder goed lukte ) kon Jean van mij aan de slag om alles te strippen zodat deze twee mannen aan de slag konden om een geweldige badkamer en een mooie gang voor ons te realiseren. Dit is naar ieders tevredenheid gelukt en wij kunnen nu een jaar na de verbouwing alleen maar blij zijn met het goede werk dat deze beide kanjers hebben geleverd. Wij merken dit nu een jaar later extra goed omdat mijn man een operatie heeft ondergaan aan zijn rug en we nu alle gemak ondervinden van onze fijne badkamer. Geweldig werk mannen. Bedankt voor jullie inzet en prettige samenwerking.
+1
Geplaatst op: 01-03-2019 06:33
Powered by Telefoonboek
  • Algemeen:
  • Service:
  • Prijs/kwaliteit:
10

100% vakman. Verzorgt goede kwaliteit werk. Betrouwbaar, goed tempo en staat altijd open voor een goede communicatie.
+0
Geplaatst op: 13-10-2018 17:42
Powered by Telefoonboek
  • Algemeen:
  • Service:
  • Prijs/kwaliteit:
4

Inmiddels vorderen we behoorlijk met het renoveren in de door ons vorig jaar aangekochte woning. Enkele weken geleden was dan eindelijk het moment aangebroken dat onze woonkamer en toiletruimte betegeld kon worden. In eerste instantie zouden we dat zelf doen, echter bleek al snel dat dat niet voor mij was weggelegd. We hebben hierop enkele tegelzetters op locatie laten komen kijken en een offerte laten maken.

Al snel bleek dat ons betonvloertje een echte uitdaging was voor de tegelzetters die op bezoek kwamen. De vloer is een (deels zwevende) betonvloer gestort op zwaluwplaten, ter vervanging van een houten plankenvloer. Er is geen cementdekvloer op gestort omdat we hierdoor te veel omhoog zouden gaan, en er vanuit bestaande stalen balken gewerkt is. De betonvloer is wel gevlakt, maar uiteraard was deze niet kaarsrecht en egaal. We gingen er in eerste instantie van uit dat een tegelzetter dit verschil wel met verschillende doseringen tegellijm kon wegwerken, maar niets bleek minder waar. Geen enkele partij die bij ons op locatie was geweest kon op deze betonvloer betegelen; er moest eerst flink geëgaliseerd worden. De 3 dorpels in deuropeningen waarop de vloer moest aansluiten, waren reeds gelegd en lagen volledig waterpas.

Onze keuze is uiteindelijk gevallen op André Bours / Tegelzet Bedrijf Bours, gezien hij door uitvallen van een andere klus al meteen kon beginnen. Ook André wilde niet aan de klus beginnen voor geëgaliseerd te hebben. Een kostenpost die hij begrootte op ruim ? 1.000,- exclusief BTW uitgaande van 35 zakken egaline. Dat was een grove schatting; het konden er misschien ietsje minder, maar ook veel meer worden. Enfin, we gaven akkoord voor de opdracht, en hebben daarbij nogmaals benadrukt dat de vloer niet per sé waterpas gelegd hoefde te worden, maar dat het voor ons veel belangrijker was dat deze visueel recht was, en op de van toepassing zijnde stukken aan zou sluiten op de reeds waterpas gelegde dorpels.

Enfin, André is op een vrijdag begonnen met egaliseren. Van mijn partner die op dat moment thuis was kreeg ik, terwijl ik op het werk was, al te horen dat hij binnen een paar uurtjes klaar was (in tegenstelling tot een hele morgen/middag, waar hij op gerekend dag). Bij thuiskomst 's avonds telde ik dat er maar 19 zakken egaline waren gebruikt, ook was de vloer nog steeds niet echt recht.

De daarop volgende maandag, toen André daadwerkelijk zou beginnen met betegelen, gevraagd of hij nu dan wél kon beginnen met betegelen aangezien de vloer nog steeds scheef was, maar nu was het opeens geen probleem meer. Toen ik hem vroeg wat we met dat bedrag van ruim ? 1.000,- gingen doen van de 35 begrootte zakken egaline, waarvan er achteraf maar 19 zijn gebruikt, corrigeerde André mij meteen dat hij niet 19 maar 20 zakken had gebruikt, en dat we dat gewoon naar verhouding zouden verrekenen.

André heeft vervolgens 3 dagen van half 8 's morgens tot net na de middag betegeld (en woensdag en donderdag gevoegd). Toen ik woensdagavond de ruimte ging bekijken en toen ook de stukken bij de dorpels waren betegeld, schrok ik me een hoedje. Ik zag namelijk meteen dat de tegelvloer hartstikke schuin opliep ten opzichte van één dorpel. Een hoogteverschil van bijna een centimeter op een dorpel van 90cm breed!

Donderdag spraken we André hierop aan, waarop hij vervolgens doodleuk reageerde met "Tja, op een gegeven moment kom je op een punt waarop je moet stoppen. Na die 19 zakken egaline was het wel welletjes.". Vreemd, met ons is daar nooit over overlegd en André heeft dus op eigen initiatief de keuze genomen om te stoppen terwijl de vloer dus nog niet helemaal recht was.

Achteraf zijn we dus niet heel blij met het resultaat. De factuur viel ook behoorlijk fors uit omdat André er een creatieve en selectieve manier van rekenen op nahoudt. De grote oppervlaktes heeft André wel netjes gelegd, maar het hoogteverschil met de dorpels is echt een doorn in ons oog. Achteraf dus veel geld kwijt geweest en niet het beoogde resultaat opgeleverd gekregen. Derhalve een negatieve beoordeling.
+0
Geplaatst op: 19-07-2017 12:06
Powered by Telefoonboek

Bedrijfseigenaar? Bewerk gratis deze website

Gratis bewerken